Данас је у Културном центру општине Медвеђа отворена изложба радова (акварела, цртежа, скулптура и икона) уметника Драгана Драговића – Драга. Изложба је отворена за све заинтересоване посетиоце до 06.09.2021. године.

Акварели Драга Драговића одишу свежином и позитивношћу. Шарм његових радова јесте у томе што они немају амбиције монументалности али поседују лепоту у искрености и једноставности. Мотиви  које Драго исказује кроз своје аквареле, често су повезани и са подручјем општине Медвеђа. Нађу се и слике старе балканске архитектуре кућа и окућница. Боје које преовлађују у његовим радовима изазивају спокој и свест о складу у ономе који их посматра. Зелена, плава, жута и окер боја преовлађују, прошаране белим површинама и заједно чине јединствену целину која опушта и одмара.

Скулптуре које Драго ствара  у дрвету су још једна његова област интересовања.   Представљају ликове из историје као и људе снажних карактерних црта, брђана Горње Јабланице. Међу њима се нађе и које митолошко биће.

Иконе, реликвија сваког Српског дома, у техници боја на дрвету су почетак Драговог интересовања за српску средњовековну иконографију.Цртежи у тушу, њих више десетина, апстрактни, живи, орнаментисани одају сву креативност и уметничку срж коју дотиче Драго

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *