Данас је поводом предстојећег Дана државности Србије у Културном центру општине Медвеђа отворена  изложба слика, аутора Николе Брадића, тематски посвећена Грачаници, последњој и најпознатијој задужбини Краља Милутина Немањића. Брадић је изложбу први пут поставио 2021. године у Зубином потоку. Сви ликови који се појављују на сликама, од Христа и Богородице до сељанке са свећом траже духовни оквир у Грачаници.

Преливање боја јесени и неба на Брадићевим сликама у функцији су трагања за првобитним призором пред којим се нашао Краљ Милутин када је дошао на место где ће подићи Грачаницу, и то је трагање за бојама будућег века.

Никола Брадић је један од оснивача ликовне колоније акварела „Газиводе“, аутор више тематских изложби у Србији и иностранству и тренутно је уредник мултимедијалног програма Покрајинског културног центра Приштина у Лепосавићу.

Изложбу је у присуству бројне публике отворио директор Културног центра Медвеђа, Небојша Јакшић , који је упознао присутне са уметничким остварењима Николе Брадића.

Музички део изложбе је на акустичној гитари уз стихове духовних песама извео Предраг Гикић, сарадник Културног центра.

У холу је изложен и фотопринт оригиналног Устава из 1835, који ће заједно са сликама Николе Брадића бити део поставке отворене за јавност у наредних 15 дана.

Изложба је доступна сваког радног дана од 07-15 часова.

Улаз је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *