Синоћ је у фоајеу Културног центра општине Медвеђа одржано афористичко вече у организацији Књижевног клуба Покрета трећа Србија.

Уводну реч, дао је Небојша Јакшић, директор Културног центра општине Медвеђа, рекавши да је ово пример добре праксе да људи који су родом из Медвеђе и баве се неком културном делатношћу, да се могу представити у свом месту.

Своје афоризме говорио је др Живко Кулић из Београда, родом из Врапца код Медвеђе, председник овог клуба. На почетку вечери изнео је краће дефиниције о афоризмима и представио своје госте.  Гости вечери су били Влада Јовановић из Медвеђе коме је ово био први јавни наступ са афоризмима и Радосав Додеровић из Маровца који је читао своје шаљиве песме. Својим кратким, духовитим и сатиричним коментарима, афористичари су прокоментарисали бројне догађаје из различитих области друштвеног живота: права, судства, економије, политике, међународних односа… и дотакли теме које се тичу љубави, брака, породице, међуљудских односа.

Уз пуно аплауза и смеха вече афоризма је пропраћено и музичким садржајем у извођењу Николе Пауновића на фрули и Миљаљна Токовића на фрули и гуслама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *