Синоћ је у Културном центру општине Медвеђа приказана представа: „Мултимедијални драмски приказ Векови православни – 800 година од самосталности Српске православне цркве“, коју је подржало Министартсво културе и инфoрмисања.

У представи су приказане најрепрезентативније духовне беседе, песаме, приче, музика и видео записи. Овим драмским приказом, у комесу учествовали глумци аматери из Медвеђе и Лебана,  обележен је значајан јубилеј – 800 година од самосталности Српске православне цркве.

Пројекат је имао за циљ да кроз сценске приказе хронологије најзначајних догађаја из српске историје од успостављања самосталности СПЦ, упозна гледаоце са основним принципима православља и људима који су дали велики допринос и жртве његовом очувању кроз векове.

Представа је имала три целине:

Цитатима из Библије уз аудио – видео ефекте и игре сенки приказана је прва целина ЗАПИС НА НЕБУ

ЗАПИС У КАМЕНУ је представљен Видео презентацијом српских манастира и  цркава са текстовима – цитатима најпознатијих духовника из историје СПЦ.

ЗАПИСОМ У ЗВОНУ коју чине Драмски приказ и сцена из живота Св. Саве, Николаја Велимировића, Владике Његоша, завршен је трећи део представе.

Снажан емотивни набој који је представа изазвала код публике пренела се и на разговоре о представи публике и глумаца, после њеног завршетка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *