Туристичка организација општине Медвеђа и Културни центар општине Медвеђа, на Васкрс, 16.04.2023. године, са почетком од 11:30 часова, организовали су другу по реду „Ускршњу Туцијаду“.

Манифестацију је отворио директор Туристичке организације Медвеђа Мијајло Минић, који се на почетку захвалио свим присутнима на доласку и нагласио да је ово друга по реду Ускршња Туцијада и да му је веома драго што види овако велики број присутне деце, која ће имати прилику да се такмичи у: кљоцању јаја и избору најјачег јајета, избору највећег јајета, избору најмањег јајета, избору најлепше украшеног јајета, налажењу златног јајета, као и такмичењу у дечијим ускршњим играма и овом приликом позвао сву децу заинтересовану за такмичење, да се за време трајања културно уметничког програма, пријаве за жељене дисциплине на штанду Туристичке организације Медвеђа.

Након тога је реч дао директору Културног центра општине Медвеђа Небојши Јакшићу, који се на почетку такође захвалио присутнима и пожелео им срећан Ускрс. Истакао је да је овогодишња „Туцијада“, пре свега хуманитарног карактера, са циљем да се прикупе средстава за осмогодишњу Кристину Премовић којој је индикована операција оба ока и коју треба извршити у року од месец дана, а која кошта око 4000 еура. Како је породица Премовић скромних финансијских могућности, замолио је све присутне, да својим учешћем и прилогом, у складу са својим жељама и могућностима помогну у прикупљању неопходних новчаних средстава.

Искористио је прилику да све присутне позове на „Васкршњи концерт“, који ће Културни центар општине Медвеђа организовати у великој сали Културног центра, трећег дана Ускрса, у уторак 18.04.2023. године са почетком од 19:30 часова. Концерт ће такође бити хуманитарног карактера за помоћ Кристини, а на концерту ће учествовати етно група „Аманет“ и локални извођачи.

Након тога се присутнима обратио парох медвеђски Душан Ђорђевић, који је свим присутнима пожелео срећан Ускрс, најрадоснији хришћански празник. Замолио је све присутне, људе добре воље, да у складу са својим могућностима помогну породици Премовић и малој Кристини и истакао да је црквена општина припремила производе из домаће радиности које могу купити, а да ће се сав приход од продаје донирати породици Премовић. Најмлађима је пожелео пуно среће у предстојећим такмичењима.

Манифестацију су својим наступом улепшали и најмлађи чланови Културно уметничког друштва „Разиграно коло“.

На крају манифестације победницима су уручене награде и захвалнице, а од добровољних прилога за помоћ Кристини Премовић прикупљено је укупно 48.380,00 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *