Данас су у организацији Културног центра општине Медвеђа одржане интерактивне сценске радионице, по пројекту „Нове наде за Медвеђу“ у основним школама „Партизански дом“ у Бучумету за ученике из Бучумета и Рујковца и „Радован Ковачевић“ у Лецу за ученике из Газдара, Леца и околине. У свакој од школа радионицама је присуствовало по 30-ак ученика од првог до осмог разереда. Уводну реч у школи у Бучумету дао је директор Славиша Симић. У име Културног центра, ученицима и наставном особљу , за учешће у пројекту се захвалио директор Небојша Јакшић. Поред сарадника из Културног центра, радионици је присуствовао и општински просветни инспектор Бојан Станковић. Глумац Гиле Бранковић је извео једночасовни програм у коме су деца из ове средине имала прилику да по први пут учествују у таквој радионици.

У Лецу госте из Културног центра општине Медвеђа поздравио је директор школе Марко Костић. Уз доста смеха, радионица је протекла у најбољем реду и на задовољство ученика ове школе.

Циљ организовања радионица је био упознавање ученика са основним појмовима у позоришту, јавни наступ и основни елементи глуме.

За сутра (петак 21.09.2018), заказане су сценске радионице у школама у Тулару, Тупалу и Сијаринској Бањи.

„Нове наде за Медвеђу“ је пројекат подржан од стране Министартва културе и информисања, којим су предвиђене ликовне радионице за ученике основних и средњих школа са подручја општине Медвеђа. Пројекат предвиђа сарадњу деце из различитих етничких заједница и различитих средина (село, град) на радионицама које ће бити организоване у свим централним школама појединачно док би финална радионица била организоване за сву децу из свих школа у Културном центру општине Медвеђа . У свакој школи биће организоване интерактивне представе и сценски прикази -представе .

Предвиђено је да се ликовне радионице по школама организују у периоду од 20-28.09.2018 године. Материјал за ликовне радионице обезбеђује Културни центар а радионице ће организовати наставници ликовне културе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *