Уз звуке акустичне гитаре кантаутора из Лебана – Марка Јорданова, обележен је Дан жена у Културном центру општине Медвеђа.

Пред пуним холом Културног центра уз домаће и стране романтичне, евергрин песме, Марко Јорданов је свим присутним дамама улепшао њихов дан.

Уз то, председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић је свим дамама поклонио по каранфил и рекао: „Пажња коју показујемо женама 8. марта треба поклањати сваког дана, а да та пажња буде усмерена управо ка ономе за шта су се жене бориле неколико стотина година уназад, да буде поштована, цењена и вољена. У општини Медвеђа на готово свим одговорним местима, почев од начелничких у општинској управи, места директора установа и школа налазе се успешне жене.  Жене су данас лекари, судије, професори, инспектори и то веома успешни, а поред тога што обављају најтеже и најодговорније послове, оне су и мајке, супруге и стубови својих породица. То што све ово са успехом постижу најбоље говори о снази савремене жене.  Зато 8. март мора да буде у знаку победе жена и модернизације нашег друштва. Што је рекао наш познати Нобеловац Иво Андрић: „Жена стоји као капија на излазу као и на улазу овог света““.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *