Ово је четврти концерт који се организује у оквиру пројекта „Уметничка музика на југу-Медвеђа-сезона 2018“, подржаног од стране Министарства културе и информисања. „АРС ФУТУРА“ је састав који чине професори Василије Стаменковић из Лесковца, Марко Дражић из Лазаревца и Дамир Васиљевић- Тоскић из Руме.  Концерт ће трајати 46 минута.

Програм :

1.В.Золотарјов – Рондо Капричиозо, у трајању од  6.10 минута: Рондо Капричиозо,како сама реч каже хировито, тврдоглаво. Композиција је руског композитара Золотарјова, која представља једну оригиналну композицију написану за три хармонике (1973), и вероватно једну од најизвођенијих и најкомплекснијх дела данашњице.

2.М.Мусоргски – Стари замак, у трајању од 4.00 минута:Композитор чије је стваралаштво највише утицало на развој руске музике Модест Мусоргски,члан руске петорице, компонује велики број дела, једно од истакнутијих је и циклус песама за клавир Слике са изложбе написаних као музичка илустрација за аквареле В.А.Гартмана. Стари замак представља једну од музичких илустрација.

3.А.Пијацола – Балет Танго, у трајању 10.00 минута;Пијацола, највероватније најважнија личност у историји танга. Циклична композиција Балет Танго,која се састоји од четири различита контрастна става, кроз која произилазе много интересантних техничких момената. Ставови су Интродукција, La amour, Solitude i Finale.

4.Ф.Анђелис – Ентеријер, у трајању од   5.50 минута:Композиције француског композитора Ф.Анђелиса су оригинална дела савременог стила,која одишу посебни  музичким језиком,прожета су елементима барокног стила и француске шансоне. Ова композиција поседује аутентичност аутора и одраз широке музичке културе композитора.

5.Бах/Вивалди – Концерт а мол BWV 593, у трајању од   10.00 минута: Ј.С.Бах широко признат као један од највећих композитора и стубова универзане културе. Вивалдијев концерт за две виолине у Баховом аранжману,чине три става, први став енергичан попут неког енергетског погона,  други став као сан, трећи попут пузања.

6.А.Черников – Ноктурно, у трајању од  5.00 минута:Композитор 21.века, Черников пише велики број минијатура за хармонику.Ноктурн или ноћна музика,композиција која описује сањарење, роматничне тренутке.

7.А.Љадов – Музичка кутија, у трајању од 2.50 минута:Руски композитор А.Љадов, један од  композитора који није написао пуно минјатура, али у  његово најпознатије дело свакако спада музичка кутија написана 1875 године.

8.Д.В.Тоскић – Вибер Јам, у трајању од 2.50 минута:Музичко дело које је написано за трио хармоника ,,Арс Футура“, инспирисано познатом мелодијом са модерним техничким и музичким моментима у којој је Д.В.Тоскић, дао свој уметнички печат.

„АРС ФУТУРА“ ,  уторак 16.10.2018 године, Културни центар општине Медвеђа, 19:00 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *