Синоћ је  у Култрном центру општине Медвеђа одржана промоција монографије „Небеске хероине света“ ауторке проф. Радмиле Тонковић у организацији Културног центра Медвеђа и Општинске библиотеке „Петар Петровић-Његош“.

Поздрављајући гошће, директор Културног центра Медвеђа, Небојша Јакшић захвалио се присутној публици којој је укратко предтавио госте овог културног догађаја.

Уводну реч о аутору и монографији дала је професорица Миљана Ишљамовић из Власотинца.

Једним надахнутим, инспиративним представљањем свога дела, госпођа Тонковић, одушевила је присутну публику. Реч је о монграфија која на маестралан начин обрађује и представља настанак и развој ваздухопловства целе планете. На преко 500 страница и око 1700 фотографија, обрађујући више од 500 ликова, ауторка улази у најфиније емоције и доживљаје летења, радости стварања, предочавајући храброст и оважност, спремност жртвовања у борби за слободу…

Радмила Тонковић је успела да отргне од заборава и неправде улогу и допринос дама у развоју ваздухопловства како цивилног тако и војног, односно ратног, у њиховим матичним земљама и у целом свету.

Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић, у завршној речи, упутио је похвалу ауторки на, како је рекао,  „часу патриотизма“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *