У великој сали Културног центра општине Медвеђа, дана 09.05.2022. године са почетком од 19:00 часова одржан је концерт Лесковачког црквеног ансамбла традиционалне Српске музике „Бранко“.

Лесковачки црквени ансамбл „Бранко“ је по саставу вокално-инструментални, основан је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Нишког Арсенија 27. октобра 2020. године. Основни циљ и задатак ансамбла јесте представљање културно-уметничког наслеђа Срба са Косова и Метохије. Домен њиховог музичког деловања и интерпретација је музика са Косова и Метохје, као и неговање музичке традиције јужне Србије.

На самом почетку, обратио се директор Културног центра општине Медвеђа, Небојша Јакшић, који се овом приликом захвалио свим присутнима на доласку и том приликом најавио да ће Културни центар Медвеђа до краја године, захваљујући пројетима који су прошли код Министарства културе и инфомисања, организовати представе, концерте уметничке музике и друге сличне манифестације.

На вечерашњем репертоару су биле традиционалне Српске песме, пар Грчких песама, а такође су изведене по једна Руска и Украјинска песма, са жељом помирења, нама братског Руског и Украјинског народа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *