Културни центар општине Медвбеђа реализује пројекат „Јужни објектив – дигитална фотографија на дохват руке – радионице и изложбе за децу и младе“ који финансира  Министарство културе и информисања.

Пројекат је намењен деци и младима и до сада су одржане  радионице   едукације за рад  са фотографијом, радионице и рад на терену, а при крају су припреме за   организовање изложбе  најбољих фотографија.   У центру пројектних активности је популарисање фотографије и фотографске културу у нашем окружењу и институцијама културе. Оваквим приступом се даје  допринос повећању базе кандидата за могуће студије фотографије, факултета примењених уметности камере, режије, укључивање у напредније фотографске школе или укључивање у клубове који би младима помогли да се развијају као излагачи. 

  Предавачи на радионицама су представници фото клуба из Лесковца, Радосав Филиповић и Милорад Милићевић који су одржали предавања  у области теоретских основа фотографије, обуке у примени фотографских апарата и објектива као и обради фотографија у електронској лабораторији.  У организацији радиница и теренске примене стечених вештина своју помоћ пружају прфесор Владимир Ћирић, наставник Иван Минић и фотографи Горан Војиновић и Немања Јојић. Координатор пројекта је Небојша Јакшић, директор Културног центра општине Медвеђа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *