У основним школама у Тулару у којој се настава изводи на српском језику, Тупалу у којој се настава изводи на албанском језику и Сијаринској Бањи у којој се настава одвија на оба језика, данас су у организацији Културног центра општине Медвеђа одржане интерактивне сценске радионице, по пројекту „Нове наде за Медвеђу“ који је подржало Министарство културе и информисања.

Циљ организовања радионица је био упознавање ученика са основним појмовима у позоришту, јавни наступ и основни елементи глуме.

Сценске интерактивне радионице у школама из сеоских подручја спроводи глумац Драгослав –Гиле Бранковић, са сарадницима из Лесковца.

У оквиру пројекта оргаинизују се и ликовне радионице по школама организују у периоду од 20-28.09.2018 године.

Заједничка ликовна радионица и позоришна представа биће организована 02.10.2018 године у Медвеђи, на којој ће учествовати ученици из свих школа.

Програм ће се организовати на платоу испред Културног центра у термину од 10:00-12:00. Тема радионице је „Моја Медвеђа“. За ову радионицу поред стандардног материјала (блок, темпера, водена бојица) биће обезбеђен одређен број штафелаја, платна и уљаних боја за сликање.

Циљ пројекта је популаризација и активизам деце у области позоришног и ликовног стваралаштва и изградња сарадње међу децом из различтих средина и етничких заједница и популаризација уметности у општини Медвеђа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *