„Нове наде за Медвеђу“ је пројекат подржан од стране Министартва културе и информисања, којим су предвиђене ликовне радионице за  ученике  школа са подручја општине Медвеђа. Циљ пројекта је популаризација и активизам деце у области  ликовног стваралаштва  и изградња сарадње међу децом из различтих средина и етничких заједница и популаризација уметности   у општини Медвеђа.

Заједничка сценска радионица са представом коју изводи Гиле Бранковић је организована јуче, 02.10.2018. године од 10:00 у Културном центру општине Медвеђа.  Ликовна радионица је организована  02.10.2018. године у Медвеђи  на платоу испред Културног центра у термину од 11:00-12:00. Преко 120 малишана из Бучумета, Рујковца, Негосавља, Леца, Газдара, Тупала, Медвеђе, Маћедонца, Реткоцера, Тулара и Сијаринске бање цртало је и сликало на тему  „Моја Медвеђа“.  За ову радионицу поред стандардног материјала (блок, темпера, водена бојица, дрвена бојица) обезбеђен одређен број штафелаја, платна и уљаних боја за сликање.  У холу Културног центра општине Медвеђа биће изложени радови  настали на радионицама у школама.

Од најбољих радова насталих на радионицама биће израђен каталог који ће се презентовати  Министартсву културе и информисања,медијима, установама културе и организацијама које се баве дечијим ставаралаштвом.

Пројектом је предвиђено да 10 најбољих радова буде награђено пригодним прибором.

У галерији испод можете видети како је то изгледало јуче.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *