Данас је у Културном центру општине Медвеђа отворена изложба слика „Необични предели“  у техници уље на плексигласу, аутора Драгана Драговића који своја дела потписује уметничким именом „Драго“. 

Изложбу је отворио и о њој говорио Небојша Јакшић, директор Културног центра Медвеђа, описујући да  шарм Драгових  радова јесте у томе што они немају амбиције монументалности али поседују лепоту у искрености и једноставности и да мала, по броју становника, Медвеђа има велике уметнике, и да је Драго један од најбољих.

Присутној публици обратио се и аутор  изложбе Драго Драговић, који  је говорио о свом стваралаштву  а  чине га дела стварана у техници уље на платну и вајарство.  Постављена изложба је резултат искуства двадесетогодишњег рада у техници уље на плексигласу .

Мотиви  које Драго исказује кроз своје слике, често су инспирисани, повезани природом  која окружује његов родни крај. Нађу се и слике старе балканске архитектуре кућа и окућница. Боје које преовлађују у његовим радовима изазивају спокој и свест о складу у ономе који их посматра. Плава, жута, зелена и окер боја преовлађују, прошаране белим површинама и заједно чине јединствену целину која опушта и одмара.

Драго је рођен у Медвеђи 1960 године. Живео је у Мајданпеку и у Америци. Сликарством се бави више од 30 година. Излагао је у Србији и Америци, где је вишеструко награђиван. Од пре неколико година је повратник у селу Пусто Шилово код Медвеђе, где живи и ствара.

Изложба је отворена до краја 2023 године и може се видети радним даном од 07 до 15 часова.

Улаз је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *